
Tämä on suosikkikakkujani, jota olen tänä vuonna tehnyt moneen kertaan. Marenkipohja on unelman kevyt! Kakku on kotoisin Australiasta, jossa sitä tehtiin ballerina Anna Pavlovan kunniaksi. Tässä yksinkertainen ohje, kuvassa kaksinkertaisella määrällä tehty kakku.
Pavlova-kakku
4 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl väkiviinaetikkaa
1rkl maizenaa
1-2 dl kuohukermaa
Haluamasi marjat tai hedelmät. Kuvassa tuoreita mansikoita ja mustikoita. Erittäin herkullinen yhdistelmä on myös mansikat ja passionhedelmä. Kiivi on perinteinen täyte myös, itse en voi sitä syödä.
Voitele leivinpaperille voilla haluamasi muotoinen ja levyinen alue. Yksinkertaisella ohjeella tulee esimerkiksi 26-senttinen ympyränmuotoinen pohja. Jauhota alue ja ravistele ylimääräiset jauhot pois.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon sokeri ja jatka vatkaamista. Vaahdosta tulisi tulla kiiltävää. Lisää etikka ja maissijauhot ja sekoita.
Levitä marenkivaahto jauhotetulle alueelle. Paista 100 asteessa 1,5-2 tuntia. Voit jättää vielä pohjan sammutettuun uuniin. Pohjan tulisi olla kovaa ulkopuolelta ja vaahtokarkkimaiselta sisältä. Pohja säilyy kuivassa muutaman päivän.
Täytä juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kuohukerma ja levitä marenkipohjan päälle. Koristele haluamillasi marjoilla tai hedelmillä.
eikös nuo tuossa kuvassa ole vadelmia eikä mansikoita?
VastaaPoista