Kaveriltani opittu keitto, jonka reseptiä olen hieman hienosäätänyt. Tämä on ihanan tomaattinen ja sopivan tulinen. Tästä tulee joku 6-8 annosta.
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 vihreää paprikaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl oreganoa
0,5 tl suolaa
1 tl pippuria
1 tl chilijauhe
1-1,5 l kanalientä (vesi ja 1-2 kanaliemikuutio)
6 tomaattia
2 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyre
3 vihreää chiliä
n.400 g broilerin file
1 avokado
Tarjoiluun juustoraastetta ja maissilastuja
1. Hienonna sipulit, valkosipulit ja paprikat. Hauduta niitä oliiviöljyssä kattilassa 5-10 minuuttia.
2. Lisää mausteet ja hauduttele vielä hetki
4. Valmista kanaliemi kiehuvasta vedestä ja kanaliemikuutiosta. Pilko tomaatit, suikaloi broilerit, poista chileistä siemenet ja pilko chilit.
5. Lisää kattilaan tomaatit, tomaattimurska, tomaattipyre, chilit ja suikaloidut broilerit.
6. Anna hautua ja broilerin kypsyä 10-15 minuuttia.
7. Pilko avokado ja lisää joukkoon, hauduta muutama minuutti.
8. Tarjoillessa ripottele juustoraastetta ja murenna maissilastuja keiton päälle
Allaoleva kuva ei tee keitolle täysin oikeutta, mutta se on ainoa kuva, joka minulta löytyy. Tuosta versiosta puuttuu nimittäin tomaattimurska, se vaikutti heti liemen väriin ja paksuuteen.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti